vilket shiit!

hej på er, alla där ute. min helg har varit fylld med de ena efter de andra, men alltihopa började i fredags.
Jag kom hem till mamma och pappa, gjorde iordning tenizia för att rida ut en sväng, härligt väder var de ju oxå, hade väl ridit i en kvar eller så allt var lugnt, sen hörde hon något och fan själv flög i henne, hon börja stegra som ett as och gav sig heller inte men jag satt kvar(förvånad själv). hon lugna sig och då tänkte jag att då fortsätter vi min runda, men då gör hon en stegring till och orkar inte hålla upp sig så hon ramlar på sidan över mig. asså jag kan säga till er alla att de gör ganska ont att få 600 kg häst över sitt vänsterben :(. satte upp igen och red hem kände mig ganska så mörbultad. fick sätta en stödstrumpa på mitt ben för de börja svullna. tur att de finns ganska så snygga stödstrumpor nuför tiden:)

mamma kom hem från jobb tidigt den dagen så hopn fixa stallet till mig, jag fick ta en voltaren och gå och lägga mig. Typiskt att detta skulle hända just i fredes för jag skulle ju ut med jobb på kvällen, men tro de eller ej de gick faktiskt ganska bra att curla, men jag kände ju att jag hade mina begränsningar. efter curlingen åt vi julbord, gott! tack för en härlig kväll alla.

Kom hem vid halv två på natten, tänkte att jag skulle gå och lägga mig med tanke på att jag och darling skulle upp halv sex för att köra till ullared,men icke, precis när jag tänkte gå och lägga mig då ringde han och sa att de skulle vara efterfest hos oss, jiippi eller inte. men in kom darling, fjun och ida. andreas var jättestolt för han hade kissat på en polisbil, haha.

vi kom väl i säng vid tre skulle jag tro, sen var de bara att muntert gå upp 2 ½ timme senare.

När vi kom upp till ullared klockan åtta så var där redan som mattina säger tjuckt med folk, fan asså varför skulle alla handla när jag hade tänkt göra de, aja vi fick handlat nästan alla våra julklappar, skönt! nu slipper man stressen här hemma med att springa ikapp alla klappar.
Jag och lousie tog en paus och satte oss på en trälåda mitt inne på ullared, och kan ni gissa vem som kom då? till alla er som har sett ullared på 5:an, jag fick träffa morgan som jobbar på lagret, haha han kom körandes med en kärra. han sa hej och log, jag fråga louise om vu skulle be om en autograf med hon ville inte. och tur va de för 2 minuter senare kom där ett helt gäng med människor och skulle fotografera stackarn och be om autografer.

hem kom vi vid halv sex på kvällen, packa upp de vi hade handlat och sen däcka jag på soffan, danne kolla film.


Igår tvätta vi och satte upp julgardiner, ljusstakar och stjärnan:) ja jag vet att de är tidigt men nu slipper jag göra de nästa helg.

Sen bar de av till mamma och hästarna, vi fika lite och sen på kvällen åt vi kinamat med magnus och louise.

Idag sitter jag fortfarande med nackspärr och en massa huvudvärk, tror att de är sviter från min smäll i fredes, men va fan de kostar att ligga på topp. 


Ha de så bra allihop!

måndag.....

helgen som gick jobba jag som en jude på ren svenska, haha.
Igår eftermiddag var vi hos dannes faster, min tränare och drack kaffe.... gott.
och gissa vem som var där? jo lilla bina bus och gittan och birger.
De var längesen man träffa bina nu, på grund av vissa omständigheter, och den lilla trollungen bara slöppte allt hon hade i händerna när hon såg mig, skrek elin och hoppa upp i famnen på mig. synd att saker och ting har blivit som de har blivit, men men.

Igår åt vi gott med ida och andreas de va längesen man såg dom, kul. Idag gick jag upp halv åtta, skulle hinna fixa hästarna innan jag skulle till naprappaten, gick bra i stallet förutom att jag rörde runt i grytan så triton fick komma ut sist, och gud va arg han blev på mig, han försökte skrämmas, men inget skrämmer mig. :)

Fick dock beskedet av naprappaten att jag inte hade något diskbråck, utan jag har en rotation i bäckenet, som gör att mina ländkotor har fått på fan, och jag är mkt kortare i vänster sida än vad jag är i höger, så nu har jag fått en massa övningar som jag ska göra hemma till jag ska dit igen om två veckor. imorgon ska jag försöka rida igen tror jag.......har ju varit uppehåll på grund av mig och hästen, tur att vi blev dåliga på en och samma gång.

idag är sista jobbedagen för denna veckan, jag jobbar ju som sagt när alla andra är lediga, sen på freag ska vi ut med jobb och efter de så bär de av till ullared på lördag :)






Jag är jättetrött nu efter min behandling mot min rygg, jag tror att jag ska sova en stund nu innan jobb.


Ha de så bra.

aj aj aj....

sist jag blogga så skrev jag att jag hade en knuta på ryggraden, och jo visst vad jag hade rätt i de, var hos min massös idag eller ja vad de heter, så förklara jag läget för henne, och hon börja massera, insåg att min höft har roterat så den är 1 cm längre fram än den andra, detta är orsakat av att en ländkota, har hoppas snett, så jag kan ha fått ett diskbråck :( mindre kul de, men monkan sa att jag skulle ringa hennes kollega magnus som är napprapat, så jag fick en tid på måndag så då hoppas jag att de löser sig, är inte kul att varken kunna sitta eller ligga utan att ha ont......

var med mia igår, :) trevligt de blir inte så ofta man ses men jag måste lova mig själv att bli bättre på de.

älskling tog sin spruta igår, han fick åka hem från jobb idag för han kände sig dålig, denna jävla spruta alltså, men man ska väl vara glad att man har tagit den, men inga biverkningar jag fick....lyckos mig.

idag ska tenizia lägga sitt bandage runt hoven, hoppas att de är bra nu.... håller tummarna.

ha de så bra





fars dag!

igår var det red hot max som spela på dagstorp, så de va full rock hela kvällen:) jag har inte buggat så mkt som jag gjorde igår.....jättekul men svårt. jag vill lära mig mer.
Nu är vi hemma hos mamma och pappa och ska äta middag, det är ju farsdag, så vi ska fira honom lite, han har fått ett paket, med massa olika strumpor, kul. han blev nöjd ialla fall.

vakna för övrigt och hade skitont i min rygg, har liksom fått en knuta mitt på ryggraden, :( hoppas att de blir bättre för jag kan varken sitta eller ligga skönt..

ha de så bra allihop.

blandade känslor....

idag är de lördag, har varit på centan och handlat skor:) blev faktiskt två par :)
Tenizia var halt igår, hovis kom hit,,, fick konstaterat att hon har en hovböld, mindre skojj :(
han stack hål på den och sen är de boxvila och bandage runt hoven, mindre lätt när hon går med en liten hjälpreda som heter triton.... hoppas att de blir bra för det känns typiskt att detta ska hända mig, hon skulle vila i en vecka sen får jag se hur hon är.

Ikväll är de rock på dagstorp som gäller, red hot max, ett poppigt band enligt mig :)

ha de så bra alla

tänk vad tiden går!

om tio dagar har jag haft tenizia i ett år, men om tolv dagar är de ett år sedan jag fick ta bort dig, Chaplin!
Du finns fortfarande i mitt hjärta, du delar plats med tenizia och alla andra. Jag glömmer dig inte!
Du är fortfarande min ögonsten, vi hade kunnat gå långt!






saknar dig



<3



Chaplin och tenizia.

kallt!

Igår satt jag och pappa och kolla på tv, plötsligt rindge danne, och sa att de snöa i malmö där han var.
Och kan ni tänka er, när jag skulle ta in hästarna vid halv fem så snöa de, och kallt som bara den var de.
på kvällen åt vi korvstroganoff, som älskling hade gjort, han är faktiskt riktigt duktig på de.

Idag är nog en konstig dag, jag ställde ingen klocka tills i morse, men jag brukar vakna av mig själv vid 8, men kan ni tänka er, jag vakna halv elva idag, helt otroligt!

Sen har jag dragits med en himla dum huvudvärk idag, känns som man ska kräka varje gång man börjer sig framåt. men jag tänkte att lite frisk luft har ingen dött av, så jag gav mig ut en stund och skulle rida, skritta en runda i lugn och ro, men lugn och ro visste inte tenizia va de var idag, allt som man kunde blir rädd för har hon blåst upp sig eller hoppat för, men va fan hon får ju busa lite hon med. :) tråkigt att bara vara snäll alltid.

zavannahs öga är mkt bättre nu tack och lov, trodde aldrig att vi skulle bli av med den inflammationen. men skamm den som ger sig.

nu ska jag ta en kopp kaffe och hoppa ner i soffan.

ha de så bra!

hmmm....

att det ska vara så svårt att leva i denna värld, jag är glad att de inte är jag som har en massa problem. alla bara kommer till en med sina problem och förväntar sig att man ska sitta och lyssna i all evighet, men så är inte fallet med denna damen, jag kan lyssna till en viss del, sen blir jag bara så trött på att höra samma saker om och om igen. man ska kunna klara sig själv, annars är man ingen bra människa, man ska inte vara beroend av andra.
nu glömmer vi detta, de var bara skönt att få de sagt :)

Äntlligen är jag lite ledig efter att typ ha jobbat 2.5 vecka i sträck...tre helger på rad har jag jobbat så nu ska de bli skönt att vara ledig,

Igår var vi hos dannes chef, han fyllde 70! stort grattis till honom. jag försökte boka en stuga till oss när vi ska upp till ullared men de var ganska så misslyckat, precis allt var uppbokat till i mitteln av december, och att asa med husvagnen upp är de inte ens att tala om, jag har nämligen ställt av den för vintern nu. men vi kom fram till att vi kör upp över dagen istället. ska se om jag kan hitta mig lite julklappar och ett nytt täcke till triton han växer som bara den, täcket passa när vi köpte de för en månad sen, nu täcker de inte mer än halva rumpan, haha. får se om dom har täcke till han i ullared, kanske man kommer undan lite billigare, de täcket han har nu kosta nämligen lika mkt som ett täcke till en storhäst, skitdyrt!
men man vill inte att dom små ska frysa, messa med mia innan iadg och jag kom fram till att hennes häst monazit är släkt med med lilla zoegah.

Zoegahs farmors helbror är monazits pappa :) coolt va?

På fredag ska vi till dagstorp, skojj skojj, prata med lousie igår och hon sa att där var nästan fullbokat. kul.

om någon timme ska jag köra hem och laga middag, men ikväll ska vi till martina och peter och lilla julia :)

ha de så bra i blåsten :)

RSS 2.0